Om BoBs blog | Bom & Bjerkes blog

Om BoBs blog

Bom og Bjerke

Bom& Bjerke (BoB) er et supplement til vores Facebook-side. Den findes, fordi vi engang imellem skriver lidt længere, og er nysgerrige på den lidt længere tanke. Den handler om det, vi plejer at spekulere på, nemlig kvinder og mænd, kultur, historie, liv og ligestilling, eller alt i alt Den Store Mening.

Hvorfor er lykken..?
I vores bog “Udslag – hverdagsfeminisme i det 21. århundrede”, så vi på nogle af de barrierer, der lå eller ligger i vejen for kvinders lykke og ligestilling. Der var mange, men alligevel kunne vi prise os lykkelige over de mange fremskridt set i bakspejlet. Ikke mindst dem på papiret, for noget tyder på, at der åbenbart ligger en tikkende bombe under al den tilsyneladende emancipering.

Der er kommet en report  fra Amerika, der viser, at jo mere frigjorte kvinder er blevet, des mere ulykkelige er de. Det er lige til at få sved på panden over. For hvad nu, hvis alle de landvindinger kun skaber ballade, og at denne halsen efter mere af det hele, bare fjerner det ellers så pæne gulvtæppe under stiletterne på os?

Det er en skræmmende tanke og i virkeligheden ville det ikke være rart, hvis nu det hele var spildt arbejde. Men BoB er altid åbne, for man er en idiot, hvis man ikke til hver en tid er parat til at tage hele molevitten op til revision. Er det for meget af det hele, når det kvinder stiler efter bare er brød, roser, sex og magt som Erica Jong foreslår i bogen ”What do women want?” Vi ved det ikke, men vi er på sagen.

Hey – tak til BoB’ere af alle køn, ikke mindst til Lars T for det fedeste webbanner og til Kenneth Schultz for at være den bedste webdesigner i byen:-)