BoBradio:Drenge- og pigefarver | Bom & Bjerkes blog

BoBradio:Drenge- og pigefarver

Bliver en dreng en afviger, fordi han leger med topmodels og diddl, bliver en pige ikke en rigtig pige, fordi hun spiller bold i hvert frikvarter? Hvorfor siger vi nårh og trøster piger, mens vi siger  “op igen” til drengene? Hvem har bildt os ind, at drenge ikke kan sidde stille i timerne, og at piger kan? Hvornår gør vi drenge til drenge og piger til piger – og i hvilket billede? Er det gener eller kultur? Lyt med på Radio 24syv og ring ind på onsdag kl 14-16 – der kommer sådan nogle fede folk i studiet.

Comments

4 Comments so far. Leave a comment below.
 1. Jeppe Gaardboe,

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Comment Language]
  Hej BOB,
  lige et opfølgende spørgsmål til dagens udsendelse og de sproglige kønsforskelle, I bl.a. var inde på. Er på det seneste 3 gange stødt på brugen af ordet “Kvinde” udtalt med Q, altså “Quinde”. I alle tre tilfælde var det midaldrende eller ældre kvinder, der brugte ordet på en måde, hvor det kvindelige lidt kritisk blev holdt på afstand og undersøgt. Min gamle mor på 76 bruger det i nogle tilfælde, når hun skal beskrive noget kvindeligt. Er det et udtryk, der bruges af kvinder, der blev voksne før 70’ernes feminisme gjorde det kvindelige ligeværdigt? Altså et før-ligestillings-Q. Og dog – tror faktisk det ene tilfælde, hvor jeg hørte udtalen brugt, var Emilie van Hauen. Er det måske en måde at tale om det kvindelige, hvor man lidt ironisk kan kritisere det kvindelige – uden at det er så direkte og alvorligt ment, et blødgørings-Q? Er der nogle af jer, der kan Q’ets plads i “Kvinde”?

 2. Birgitte Lourenco,

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Comment Language]
  Har nu et par dage af nysgerrighed sat min radio på 24/7. Jeres udsendelse var rent ud sagt dårlig, uproffessionel radio. Troede jeg lyttede til en dårlig lokalradio. Emnet i sætter på dagsordenen er i sig selv interessant nok, men I udviser i jeres tilgang til stoffet endnu mere steriotypitet end noget. I har en i forvejen fastsat agenda, I forholder jer ikke nysgerrigt og undersøgende til andre tilgange til emnet end jeres i forevejen fastsatte tilgang og lufter unuancerede fasttømrede holdninger på – ja ikke viden!.De lyttere der ringede ind blev ikke forsøgt forstået eller uddybet på deres holdninger, erfaringer, viden og agumentation, men i flere tilfælde totalt misforstået. Jeres tilgang til menet var totalt ensidigt. Jeg skynder mig tilbage til p1, hvor emner bliver genstand for dybdegående journalistik, nysgerrig kritisk og åben tilgang til emnerne og proffesionelle radioværter. Håber I kan undskylde jer med at være praktikanter!

  • bomogbjerke,

   Kære Birgitte. Dit indlæg har ligget som spam i næsten seks uger. Det beklager vi. Håber du i mellemtiden har har fundet nogle andre programmer eller har lært at leve med vores lettere utjekkede form. KH BoB

 3. bomogbjerke,

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Comment Language]
  Undskyld vi først svarer nu. Du har ligget på lager i vores spamboks – og det var ikke meningen. Sorry, vi har et emsigt filter. Jeppe, det der kvinde med Q er faktisk ikke rigtig sneget sig ind i vores cirkler og vi har ingen idé hvor det kommer fra. For en gangs skyld har BoB heller ingen mening om det, men står måbende her…..

Add Your Comments

Disclaimer
Your email is never published nor shared.
Required
Required

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Tips

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <ol> <ul> <li> <strong>

Ready?